MAGAZIN ON-LINE

CIRKUS PRAGA

duminică, 16 ianuarie 2011

TATRA 815 GTC - scara 1:43


Macheta TATRA 815 GTC, scara 1:43 material - plastic,tabla inscriptionata. Producator: Kovodruzstvo Nachod - Cehoslovacia.

Cu TATRA 815 GTC echipajul a parcurs un traseu in jurul lumii incepand cu data de 18.martie 1987. Tatra s-a intors dupa 3 ani si o luna, in aprilie 1990. Echipajul a plecat pe vremea cand erau la putere comunistii si s-a intors in noul regim, la 4 luni dupa Revolutia de catifea din Praga. Tatra a parcurs 150 000 km pe 6 continente, a vizitat 67 de tari si echipajul acesteia a organizat 50 de conferinte de presa. Initial echipajul a fost compus din 6 persoane din care un membru a decedat in Pakistan. In Guatemala au fost membri echipei inchisi in puscarie si suspectati ca fiind spioni.
Din pacate, avand in vedere ca echipa s-a intors in Cehoslovacia dupa revolutie, s-a diminuat remarcabil interesul pentru acest eveniment din partea populatiei, si chiar unele intalniri si legaturi de colaborare stabilite in timpul calatoriei si-au pierdut scopul de tot.
Echipajul Tatrei : J. Stöhr, P. Bárta, F. Jeniš († 1989), D. Petr, S. Synek a K. Valchař ( ulterior si  A. Novák).
TATRA este expusa la Muzeul dedicat acestei marci in orasul Koprivnice - Cehia, unde are sediul si fabrica in care se produc aceste camioane, devenite un simbol al Cehiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu